Keilzu

Det blev ett jävligt långt inlägg
God morgon! Vilket fint väder det är idag dock svinkallt är det ju. Såg någon uppdatera på fb att det hade snöat lite på morgon här i Södertälje. Men själv har jag inte sett något förutom lite frost på taket. Jag kanske vaknade alldeles försent. Skönt med lite sol iaf! Idag ska jag vara inlåst hemma då min pojkvän tog Sl-kortet. Jag vägrar gå ut när det är såhär kallt och jag inte behöver nåt speciellt. Ska ändå till gymmet sent på kvällen innan mitt arbetspass och då har jag fått tillbaka mitt kort som jag är så beroende av. På sommar har jag inget emot långpromenader men nu när det börjar bli kallare o kallare ute så åker jag helst buss. Juste på tal om att åka buss. Jag har blivit frågad så många gånger på jobbet osv varför jag åker buss och inte skaffar mig körkort istället. Svaret är enkelt, jag trivs alldeles för bra med kollektivtrafik. Det finns två saker i mitt liv som jag aldrig planerat på att göra. Det är att gifta mig och skaffa körtkort, haha. Jag har bara aldrig kunnat se mig själv i en vit brudklänning och vara gift. Det är inte mig grej. För mig är bröllop bara slöseri med pengar. Pengarna man kunde investera i något mycket bättre så som t.ex. att köpa en lägenhet eller ett hus tillsammans osv. Varför krångla till allt, när livet redan är som det är. Finns så mycket viktigare saker. Bara för att man är gift betyder inte att man är tillsammans för evigt ändå. Folk skiljer sig hit o dit och mer än någonsin tidigare. Jag vet vad jag känner innerst inne för min pojkvän och vad han känner för mig. Jag behöver inte "bevisa" min kärlek genom att gifta mig. Så att ALLA ska veta att vi älskar varandra och tänker vara tillsammans "till döden skiljer oss åt". Sen så med körkortet är det ju så att varför ha brottom när jag trivs så bra utan. Jag kan bara inte spendera sådana sjuka summor av pengar på ett körkort som jag egentligen inte ens känner att jag behöver eller vill ha. Jag kan bara inte motivera mig o göra något jag inte vill bara för att "nämen många andra skaffar det så jag måste väl också". Vi får se hur jag känner kring körkort lite senare i livet. Men just nu är det som sagt helt onödigt i mitt fall. Jag vill resa eller göra något annat roligt för de pengarna. Körkort hinner man alltid göra. 
 
#1 - lars

Bra håller med dig har man bra allmänna färdmedel som buss, tåg mm så behövs inte bil och körkort Kostar en jäkla massa pengar, sen kan ju KK vara bra för jobbansökningar om man nu kräver det. Jag har KK sedan 1968 så jag kör bil ibland, men jag tycker om buss o tåg så nyttjar mer och mer det. Bröllop ja?. det känner man ju själv eller hur? jag är iallafall gift med min kära fru sedan 1995, så de så! Ha de

Svar: Har hört flera människor säga att det var lite enklare o skaffa körkort förut än nu. Men allt handlar om pengar och därför blir det bara svårare o svårare att klara sig genom. Vad länge ni har varit gifta, fint o höra att det finns också de som är det länge :)Ha en fin kväll!
Keilzu

#2 - yasmine

Du ska bara göra helt som DU vill och som DU känner! Det är DITT liv och ingen annan ska bestämma eller avgöra vad du ska göra eller inte göra och ingen är sämre än den andra bara för att man kanske inte vill eller väljer att leva sitt liv som de flesta gör eller "enligt normen"..! Jag har inte heller körkort o e heller inte gift och jag skiter i om folk ycker det e misslyckat!

Svar: Tack så mycket! :) Eller hur, vem har rätt o bestämma här liksom?! Man ska verkligen int bry sig om vad andra tycker. Tack för din fina kommentar! :)
Keilzu