Keilzu

Akut bronkit
Hehej! Jag kan börja med att "hålla tummarna" inte hjälpte speciellt mycket när jag nämnde i det förra inlägget att jag började känna något konstigt i halsen. Jag hoppades ju på att jag inte blivit smittad av något annat också efter min förkylning. Men joo då. När min pojkvän vart på akuten i förrgår fick han veta att han fått något som kallas för akut bronkit. Det är oftast orsakat av en virusinfektion som gör att man får extremt ont i halsen, har svårt att prata och svälja. Sedan får man feber och hosta vilket håller vanligtvis 3-6 veckor. Samma dag som han kom hem från akuten förvärrades min hals från att inte känna någonting på morgon till att redan vid 17 tiden ha ganska ont i halsen med mild feber. Bara några timmar senare frös och svettades jag samtidigt som halsen blivit det värsta jag varit med om. Jag har aldrig upplevt något liknande, att man kan bli så sjuk på bara några få timmar. Inte nog med extremt ont i halsen och feber så hade jag värsta träningsvärken i hela kroppen från dagen innan, kombinerad med värken i kroppen som uppstår med virus. Kan det blir värre..
Både jag och min pojkvän har legat hemma sjuka sen i söndags. Vi har aldrig varit så sjuka och aldrig varit sjuka samtidigt. Typ det värsta man kan vara med om. Att man ser varandra må så dåligt och inte kunna hjälpas åt. Som tur är mår han bättre idag efter en veckas sjukdom. Jag är inne på dag 3 med ingen som helst förbättring när det kommer till halsen. Med feber är det så att den kommer och går hela tiden. Jag kan vakna och känna mig frisk på så sätt att jag inte känner mig varm och har ont i kroppen men så fort jag försöker svälja vill jag bara gråta. Sen kan det gå några timmar och jag börjar känna mig riktigt sjuk igen. Vill bara sova och har inte ork med någonting. Det är en riktigt märklig och lurig virus då man ibland känner sig helt frisk under dagen (förutom halsen, den blir bara värre hela tiden) för att sedan efter några timmar överraska en med feber, trötthet och svettningar. Nu på kvällen hade halsen blivit så värst att jag vart tvungen o söka mig till akuten. Jag grät när jag åt. Sen försöker jag svälja så sällan det går då det är en obeskrivlig smärta och absolut ingenting lindrar. Inte halstabletter eller hemmakurer, bokstavligen ingenting hjälper som det brukar göra! Imorgon hämtar jag ut antibiotika som läkaren skrev ut till mig. Jag hoppas att den hjälper fort för denna sjukdomen gör en galen.
Ungefär så ser jag ut varje gång jag sväljer mat. (Det är min lillasyster som blev sur på något när vi åt glass i Fuerteventura). Stackars :(
#1 - Jenny W

Åh, krya på dig <3

Svar: Tack så mycket fina! ☀️ 💕 Vad kul att du hittat hit igen 😊
Keilzu