Keilzu

Sevärdheter i Amsterdam
Jag hade faktiskt inte tänkt o skriva ett helt inlägg om sevärdheter i Amsterdam då det finns så mycket man själv kan googla fram. Men eftersom att jag fick en kommentar om att göra det så tänkte jag att varför inte. Här kommer då lite tips för er som är intresserade. 
 
Fundera över vad ditt mål är med resan. Vill du bara gå runt i butiker och shoppa loss för o sedan ta en fika på uteservering? Ja, då vet du nog också att du inte behöver stanna länge. Vill du göra olika aktiviteter och verkligen se vad Amsterdam har att erbjuda så ska man nog stanna lite längre. 
 
Red Light Districkt är ju mest känt för sina bordeller och sexbutiker men det finns så mycket mer att se! Red Light Districkt är faktiskt stadens äldsta och en av dem vackraste platser. Det finns många antika byggnader, kanaler, museum att besöka och många restauranger att välja emellan. Både jag och min pojkvän tog en långpromenad dit med hjälp av GPS. Vi gick dit på dagen men jag skulle starkt rekommendera att göra det på kvällen istället. Man får se platsen med andra ögon.
 
Kanalkryssning (Vilket vi tyvärr inte hann med men ska definitivt göra nästa gång ). Det finns både kvällskryssning då man får chans att se de vackra vattenvägar och broarna i kvällsljuset för o nämna några få, men också kanalkryssning på dagen för den som vill uppleva Amsterdam dagtid. Eller varför inte göra både och om möjligheten finns?!
 
Rijksmuseum är ett måste om du är konstintresserad. Där kan du se 800 år av holländsk konst och historia av världskända mästerverk. Är man inte intresserad av konst så tycker jag man borde åtminstone gå dit för att se vilka mäktiga och fina gamla byggnader det byggdes. Ångrar inte en stund!
 
Vondelpark - Det finns många vackra parker i Amsterdam men Vondelpark är den största och mest populäraste stadspark. Folk kommer dit för o bland annat chilla i gräset, cykla och åka rullskridskor. I närheten finns det också lekplatser och cafeer. Finaste parken jag har sett i mitt liv kan jag lätt säga.
 
Guidad cyckeltur Det är otroligt populärt att cyckla i Amsterdam och det finns "parkerade" cyklar runt varje hörn. Det är nästan så att det finns fler människor som cyklar än kör bil på vägarna. Med en cykeltur får man chans och se väldigt mycket på kort tid. Så som Anne Frank-museum, Van Gogh museum och de judiska kvarteren m.m. Är man intresserad av Amsterdams historia och vill lära sig mer om dess kultur så är en cykeltur det perfekta valet. Sen så får man lite träning på köpet ;)
 
(Vill ni har mera tips om något specifikt ni undrar över får ni jätte gärna kommentera och jag gör fler sådana inlägg framöver).